Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι μία πολύ καλή λύση για εξωτερικούς χώρους που δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί αληθινό γκαζόν, προσφέροντας ένα ευχάριστο περιβάλλον για μεγάλους και παιδιά.

Μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα και δεν χρειάζεται καμία συντήρηση. Αν θέλετε να περνάτε χρόνο στον κήπο ή στη βεράντα του σπιτιού σας ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι μια οικονομική επιλογή για ριζική αλλαγή του χώρου.

Ο συνθετικός χλοοτάπητας διατίθεται σε ρολά, 4m ή 2m φάρδους και με πάχος έως 50mm. Ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι πιστοποιημένα ανθεκτικός στον ήλιο και τη βροχή και τοποθετείται εύκολα πάνω σε σκληρό δάπεδο και στο χώμα του κήπου αφού προηγηθούν κάποιες εργασίες.

Το φυσικό γκαζόν χαρίζει ηρεμία και χαλάρωση. Όμως, επειδή είναι πολύ δύσκολο και ακριβό να συντηρηθεί στο μπαλκόνι, τοποθετείται το τεχνητό. Διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία και έτσι είναι εύκολο να βρεθεί ο κατάλληλος τύπος. Τοποθετείται εύκολα, γρήγορα και έτσι καταφέρνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα. Πολλές φορές το τεχνητό γκαζόν δείχνει πιο αληθινό από το πραγματικό.

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

Για κάθε διαφορετική χρήση μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο τεχνητό γκαζόν μέσα από τη πλούσια ποικιλία των προϊόντων μας η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Η επιλογή προτείνουμε να γίνεται με κύριο γνώμονα τη χρήση για την οποία προορίζεται, ώστε να μην υπάρχουν αστοχίες και εν συνεχεία με βάση τον διαθέσιμο προϋπολογισμό.

Για χώρους όπου θα παίζουν παιδιά ή θα γίνονται διάφορες αθλητικές δραστηριότητες προτείνουμε ο χλοοτάπητας να έχει πάχος τουλάχιστον 2 cm ώστε να έχει καλύτερη πρόσφυση ο αθλούμενος κατά την κίνηση. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις η επιλογή του συνθετικού χλοοτάπητα επαφίεται στις προσωπικές επιλογές του καθενός.

Όπως είδατε ο τεχνητός χλοοτάπητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού και του κήπου. Διαθέτουμε πολλές επιλογές ώστε να επιλέξετε ποια ταιριάζει στο χώρο σας, έτσι ώστε να χαλαρώνετε και να γεμίζετε με θετική ενέργεια.


ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ

Σε φυσικό έδαφος αυλής/παιδικής χαράς και πριν την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα πρέπει να γίνει εξομάλυνση του χώρου με ισοπέδωση και κάλυψη στις λακκούβες που υπάρχουν. Αυτό θα γίνει με τις απαραίτητες εκσκαφές και επιχωματώσεις, ώστε η τελική επιφάνεια να είναι ενιαία σε όλη την έκταση.

Στη συνέχεια ιδανικά θα πρέπει να στρωθεί η επιφάνεια με ελαφρύ οπλισμένο σκυρόδεμα C16/20 με πάχος 10-15cm και δομικό πλέγμα στο οποίο πρέπει να δοθούν οι κλίσεις (>2%) που χρειάζονται για την σωστή απορροή των υδάτων. Αυτό πρέπει να οδηγήσει σε τελική επιφάνεια επίπεδη με ανοχές το πολύ μερικών (4mm-5mm) χιλιοστών.

Το τσιμέντο αυτό πρέπει να στεγνώσει 3-4 μέρες και ο συνθετικός χλοοτάπητας στη συνέχεια τοποθετείται με την εφαρμογή ειδικής κόλλας σε όλη την επιφάνεια δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ενώσεις.

Εναλλακτικά αν το στρώσιμο με σκυρόδεμα δεν είναι εφικτό ή δεν είναι επιθυμητό, μπορεί να γίνει η τοποθέτηση πάνω σε διάστρωση με άμμο, κατά προτίμηση ποταμίσια, με πάχος περίπου 4cm-5cm. Η αποστράγγιση των υδάτων στην περίπτωση αυτή γίνεται με φυσικό τρόπο στο φυσικό χώμα κάτω από την άμμο. Πρέπει πάντα να προσεχθεί ώστε το χώμα, ειδικά αν είναι νέα προσθήκη, να έχει πατηθεί με επιμέλεια και βραχεί αρκετά έτσι ώστε να έχει την συμπύκνωση που πρέπει πριν τη διάστρωση και η συνολική επιφάνεια που θα δημιουργηθεί να είναι κατά το δυνατόν επίπεδη και ομοιόμορφη. Τα τεμάχια του χλοοτάπητα στην περίπτωση αυτή σταθεροποιούνται με μεγάλα καρφιά στο χώμα στις άκρες ενώ οι ενώσεις κολλιούνται με ειδική φάσα από κάτω, πλάτους περίπου 30cm.