Το βινύλιο δεν είναι φυσικό υλικό αλλά συνθετικός τύπος πλαστικού. Παρασκευάζεται από αιθυλένιο (βρίσκεται σε αργό πετρέλαιο) και χλώριο (βρίσκεται στο κανονικό αλάτι). Κατά την επεξεργασία, αυτές οι ουσίες συνδυάζονται για να σχηματίσουν τη ρητίνη χλωριούχου πολυβινυλίου (PVC) που συνήθως αναφέρεται ως βινύλιο.

Το πλαστικό δάπεδο είναι μία από τις πιο κοινές εφαρμογές του βινυλίου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του πλαστικού δαπέδου;

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι ότι ενδείκνυται για χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος. Χρησιμοποιείται συχνά σε σπίτια με οικογένειες ή άτομα με αλλεργίες.

Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι αναπαριστά τη φυσική εμφάνιση του ξύλου ή του πλακιδίου. Ακόμη και ένα έμπειρο μάτι, μπορεί να μπερδευτεί βλέποντας ένα χώρο.

Σε ποιους χώρους μπορεί να γίνει τοποθέτηση δαπέδου;

Μπορείτε να τοποθετήσετε πλαστικό δάπεδο στο σαλόνι, στο υπνοδωμάτιο, στην κουζίνα, στο υπόγειο ακόμη και στο μπάνιο. Υπάρχουν πολλές ποιότητες και σχέδια για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

Πόσοι τύποι δαπέδου υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο τύποι. Τα ομοιογενή και τα ετερογενή.

Τα ομοιογενή δάπεδα είναι κατασκευασμένα από ένα μόνο στρώμα και τα ετερογενή είναι δάπεδα πολλαπλών στρώσεων.

Πως ξέρω πόσα μέτρα χρειάζομαι;

Ο καλύτερος τρόπος για να υπολογίσετε πόσα μέτρα χρειάζεστε, είναι να μετρήσετε τις μεγαλύτερες πλευρές του δωματίου. Καλό είναι να παίρνετε λίγο παραπάνω για τα κοψίματα.

Τα ρολά έχουν πλάτος δύο, τρία και τέσσερα μέτρα. Αυτό θα σας επιτρέψει ανάλογα με τα μέτρα που θέλετε να καλύψετε τον χώρο σας χωρίς χρειαστεί να γίνουν ενώσεις.

Τοποθετούνται τα δάπεδα σε εμπορικούς χώρους όπως καταστήματα και γραφεία;

Ναι, υπάρχουν ποιότητες που ενδείκνυνται για επαγγελματικούς χώρους και διαθέτουν σκληρή επιφάνεια υψηλής αντοχής.

Είναι φιλικό προς το περιβάλλον;

Το βινύλιο είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το 57% του βινυλίου παράγεται από κοινό αλάτι, το οποίο είναι ανανεώσιμη φυσική ουσία. Οι μη αναπληρώσιμοι πόροι, όπως το αργό πετρέλαιο αντιπροσωπεύουν το 43 % της ρητίνης βινυλίου. Σε σχέση με άλλα υλικά, το βινύλιο απαιτεί λιγότερους φυσικούς πόρους, χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για την κατασκευή και απελευθερώνει χαμηλότερες εκπομπές στο περιβάλλον.

Επίσης, είναι υλικό που μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες. Όταν η διάρκεια ζωής του φτάσει στο τέλος, μπορεί να ανακυκλωθεί.