Τρόπος τοποθέτησης βινυλικού δαπέδου σε ρολό με μαγνητική κόλλα
Η τοποθέτηση του βινυλικού ρολού δαπέδου γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα ακόμα και από μη εξειδικευμένο. Για την τοποθέτηση του βινυλικού δαπέδου ρολού χρειάζεστε μόνο ένα κοπίδι, μέτρο,
μαγνητική κόλλα τοποθέτησης  βινυλικών δαπέδων και σπάτουλα μαγνητικής κόλλας.
Το υπέδαφος του δαπέδου θα πρέπει να είναι λείο, στιβαρό, καθαρό (απαλλαγμένο από λάδια, σκόνη, υγρασία και παλιά σαθρά σημεία).
 Οι υποβάσεις δαπέδου οι οποίες μπορεί να τοποθετηθεί το βινυλικό πλαστικό ρολό είναι (
linoleum δάπεδο, πλαστικό πλακάκι χωρίς αρμούς, βινυλικό μασίφ δάπεδο, μωσαϊκό, μάρμαρο, τσιμεντοκονία, ξύλινα καρφωτά δάπεδα και γενικά σε οποιαδήποτε λεία επιφάνεια χωρίς αρμούς, σπασίματα και ανωμαλίες.

Στην περίπτωση που η υπόβαση είναι παλιό δάπεδο το οποίο είναι κακό τοποθετημένο, έχει ρωγμές ή είναι “κούφιο” στον αέρα, θα πρέπει να γίνει αποξήλωση του υπάρχοντος δαπέδου με σπάτουλες και λείανση του δαπέδου με επισκευαστικά όπως αυτοεπιπεδούμενα ισοπεδωτικά και ακρυλικούς στόκους λείανσης δαπέδων. 


Ισοπέδωση Προεργασία δαπέδου

Όταν η υπόβαση του δαπέδου είναι κεραμικά πλακίδια με εμφανής αρμούς διαστολής για να μην γίνουν ορατοί οι αρμοί του παλιού δαπέδου μακροπρόθεσμα στο καινούργιο δάπεδο θα πρέπει να γίνει λείανση του δαπέδου με αυτοεπιπεδούμενο ισοπεδωτικό λειαντικό αφού πρώτα έχουμε ακυρώσει την “ γυαλάδα” λεία επιφάνεια του κεραμικού δαπέδου πέρασμα της “ βάψιμο” με primer πολυουρεθανικό με χαλαζία.
Για την τοποθέτηση του βινυλικού δαπέδου θα πρέπει να έχετε αφήσει το δάπεδο στον χώρο του δωματίου για τουλάχιστον 24 ώρες για να μπορέσει να εγκλιματιστεί με τις συνθήκες του δωματίου.
Θα γίνει σταυροειδής μέτρηση του δωματίου σε φάρδος και μήκος του δαπέδου και θα προσαρμοστεί το δάπεδο στις διαστάσεις του δωματίου αφήνοντας περιμετρικά 5
cm παραπάνω περιθώριο.
Πριν την τοποθέτηση του δαπέδου θα πρέπει να έχει καθαριστεί η υπόβαση από σκόνες και υγρασία.
Αν οι διαστάσεις του δωματίου σας είναι μεγαλύτερες από τις διαστάσεις του πλάτους του βινυλικού ρολού θα ακουμπήσετε το ένα δάπεδο δίπλα στο άλλο χωρίς να αφήσετε καθόλου κενό και θα προσέξετε τα νερά των δαπέδων να πέφτουν στην ίδια κατεύθυνση.
Σε περίπτωση που γίνει λάθος κατά την τοποθέτηση η μαγνητική κόλλα δαπέδων είναι αδρανής και μπορείτε να ξανασηκώσετε το βινυλικό δάπεδο ρολό και να το επανατοποθετήσετε σωστά.
Η μαγνητική κόλλα θα τοποθετηθεί στο μισό δωμάτιο γι’ αρχή με την χρήση της μαγνητικής σπάτουλας κόλλας και αφού εφαρμόσουμε το δάπεδο ρολό σηκώνουμε το άλλο μισό του δαπέδου για να απλώσουμε το υπόλοιπο της κόλλας.
 Η κόλλα θα εφαρμοστεί σε όλη την επιφάνεια του δωματίου χωρίς κενά. 


Στοκάρισμα δαπέδου

Εάν κατά την εφαρμογή του ρολού παρατηρηθούν σημεία συσσώρευσης αέρα κάτω από το δάπεδο με λίγη πίεση  πολύ εύκολα με το χέρι ή κάποιο βάρος προς τα έξω θα απομακρυνθούν. Μετά την κοπή των πλαισίων που περισσεύουν περιμετρικά με το κοπίδι μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους με διάφορα εξαρτήματα σοβατεπί και να εξομαλύνεται τις υψομετρικές διαφορές που δημιουργούνται με τα άλλα δωμάτια δάπεδα με την χρήση αρμοκάλυπτρων μετάλλων προφίλ. 

Τοποθέτηση πλαστικού δαπέδου σε ρολό